Spa & Helse

VELVÆRE / THERMAL BAD

Hungary > Central Hungary > Budapest

Eksepsjonelle spa- og velværefasiliteter sammen med gode helsetjenester har satt Ungarn på listen over de mest betydelige destinasjoner i Europa når det gjelder medisinsk turisme. Ungarn er det beste valget for reisende fra Norge som søker kvalitet i helsetjenester og søker etter komplett kropp- og ansikts oppfriskning.

Thermal Bad

Det som hovedsakelig tiltrekker seg turistenes oppmerksomhet er de unike termiske og medisinske badene og spa med en naturlig tilførsel av helbredende mineralvann. Hvis du er ute etter en rik kulturell opplevelse med medisinske- eller velværebehandlinger, da er Ungarn det stedet som passer deg best. De gamle romerne hadde en svært utviklet badekultur i Ungarn for mer enn 2000 år siden. De verdsatte den helbredende effekten av ungarske varme kilder. I det 16. århundre, bygget tyrkerne vakre tyrkiske bad, som fortsatt er i bruk i dag. Landet sitter på en av de rikeste geotermiske og medisinske vannressurser i verden, termisk vann kan bli funnet i 80% av landet. Mer enn 1000 kilder gir medisinsk og termisk vann til naturlige- og medisinske spa. Budapest er trolig den eneste storbyen i verden hvor så mange termisk kilder kan bli funnet og har så helbredende effekt. Du kan oppleve hvordan tyrkernes badekultur var og ved siden av dette nyte den enestående helbredende effekten.

De medisinske effektene av ungarske termiske vann er unik i verden. Å slappe av i varmt vann lindrer stress og angst. På grunn av sine kjemiske og biologiske komponenter, har medisinske kilder vist seg å bøte på bevegelses forstyrrelser, infertilitet, gynekologiske sykdommer, og er i tillegg gunstig i rehabiliteringsprosesser av sportslige skader. Vannet er også effektivt ved behandling av kroniske problemer, slik som eksem og psoriasis. Komplekse balneotherapeutical pakker tilbys for pasienter som lider av sykdommer som er nevnt ovenfor. Spesialister som revmatologer, nevrologer, hudleger, kardiologer og rehabilitering terapeuter jobber sammen på spa og termalbad. Mineralvannet er fritt fra enhver kjemisk eller mikrobiologisk forurensning og tilsetningsstoffer. Mineralvannet er også kalorifritt, enten du bader i medisinsk vann eller drikker det, så vil du føle deg bedre innvendig og utvendig.

Széchenyi Thermal Badet

Széchenyi Thermal badet er det største badet i Europa med termisk vann. Vannet kommer fra to termiske kilder og på grunn av dette er temperaturen på vannet mellom 74 C og 77 C.

Vannet inneholder et høyt nivå av sulfat, kalsium, hydrogenkarbonat og fluor. Vannet anbefales for pasienter med leddgikt eller pasienter med orthopaedical problemer.

Badet ligger i Byparken, og ble bygget i 1913 i nybarokk stil, tegnet av Győző Czigler. På den tiden kunne ikke kvinner og menn bade sammen, verken i dampbad eller i offentlig bad. Komplekset ble utvidet i 1927, og fikk da 3 utendørs- og 15 innendørs bassenger. På grunn av ekspansjonen, måtte de bore etter en ny kilde av mineralvann, fordi en kilde ikke kunne gi vann til hele badet. Den andre kilden ble funnet i 1938, og siden den gang strømmer vannet inn i bassengene.

Besøkende kan leie håndklær og badedrakter. Badet er lett tilgjengelig for alle, siden det er en av stasjonene langs den gule M1 linjen (Millennium Underground).

Gellért Thermal Badet

Gellért Thermal badet er et termisk og svømme kompleks i Budapest, som ble bygget mellom 1912 og 1918 i jugendstil. Under andre verdenskrig ble noe av badet skadet, men ble så restaurert og ombygd, og kunne fortsette med å ta imot besøkende. Det helbredende vannet ble allerede funnet i det 13. århundre i dette området av Budapest.

Det termiske komplekset inneholder termalbad, som tilbyr mange mindre basseng for sine besøkende og helbredende pasienter. Vannet inneholder kalsium, magnesium, hydrogen, baser, sulfat og fluorid, ingredienser som er effektive i behandling av pasienter med ledd- og ryggradsproblemer, leddgikt, eller mange flere. To ulike basseng har helbredende effekt, et av dem er 36 C varmt mens det andre holder en temperatur på 38 C.

Det nåværende termiske komplekset og hotellet åpnet i 1918, ble utvidet i 1927, og ble så ytterligere utvidet med kunstig bølgebasseng og boblebad i 1934.

Komplekset inneholder også badstuer og et lite basseng (som er atskilt etter kjønn), utendørs svømmebasseng, hvor kunstige bølger lages hvert 10. minutt. Den finske badstuen og barnebassenget er inne i komplekset. I tillegg til disse tjenestene, er massører tilgjengelige for å hjelpe til med behandlingen.

Konge (Király) Badet

Badet ble bygget i 1565. I motsetning til de andre badene, ble det ikke bygget inn i en naturlig vannkilde, men Lukács badets vann strømmer inn i dette badeanlegget. Tyrkernes idé med dette badet var å ha et slott under en beleiring, men som ellers også kunne brukes som et vakkert bad i fredstid. Navnet kommer fra kongefamilien, siden de bodde her før 1796.

Badebassenget måtte bygges opp igjen; men inneholder i dag de gamle elementene. Innsiden hadde alvorlige skader etter 2.verdenskrig, men ble gjenåpnet i 1950. Derfor, i tillegg til Rudas bad, er Király Badet det eneste termiske badet hvor de besøkende kan ha en badeopplevelse som det var i den gamle tyrkiske kulturen.

I dag blir mange typer sykdommer behandlet her, for eksempel Musco-celetal sykdommer. Undervanns jet massasje og medisinsk massasje er også tilgjengelig for besøkende.

Keisernes (Császár) Badet

 

Det vakreste tyrkiske badet i Buda!

Badet ble bygd omkring 1570. Den sentrale plassen er dekket med en stor kuppel, som er omgitt av fire mindre kupler og buer, innsiden av bygningen er delt inn i 9 deler. Vegger og gulv er laget av rød kalkstein. Badet ble gjenoppbygd mellom 1841 og 1848 av József Hild, som prøvde å bevare den opprinnelige formen.

Lukács Badet

Lukács badet ble bygget i det 12. århundre og ble i hovedsak brukt til behandling av syke soldater og ridderne. Senere, under den tyrkiske invasjonen, ble ikke badet brukt for helbredelse, men til oppbevaring av krutt og til å kverne hvete. Etter å ha gjenerobret Buda i 1844, kjøpte Fülöp Palotay badeanlegget og renoverte det. Etter renoveringen, ble en ny hypotherapic avdeling åpnet også, og fikk et godt rykte på verdensbasis. Mange pasienter kom hit for behandling, og i takknemlighet ble en marmor plakett ble plassert inne på gårdsplassen.

I 1973 ble en drikkehall bygget ved siden av badeanlegget, et termisk kompleks ble så bygd på, deler av anlegget ble drevet som et sykehus også. I 1797 mottok badeanlegget sitt nåværende navn, Lukács Bath. I 1999 ble utendørsbassengene oppgradert. De gamle gjørmebadene ble erstattet med et morsomt basseng inkludert en virvel strøm, undervanns boblebad, nakkemassasje, vannstrålemassasje og boblebad i tillegg. Vannfiltreringssystemet er oppgradert for en mer komfortabel utvinning.

Rudas badet

Badet ble bygd i 1550, og deretter rekonstruert av Pasha Sokoli Mustafa i 1566. Noen av de opprinnelige funksjonene bygd av tyrkerne er fortsatt i bruk i dag: det åttekantede bassenget, de fire små hjørnebassengene, hver med vann av ulik temperatur, og den karakteristiske tyrkiske kuppelen. I badeanlegget er det en poliklinisk dagavdeling med en kompleks fysioterapi avdeling.

Ta gjerne kontakt med oss for et uforpliktende tilbud!